כחלק מהפקת לקחים משנים עברו, נערכה עיריית רמת השרון מבחינה מערכתית לקראת החופשה הגדולה מבתי הספר והציבה שומרים בשעות הלילה בכל הגנים והגינות הציבוריות ברחבי הישוב וכן בנקודות מרכזיות בעיר, במטרה לשמור על הילדים וכן להקפיד על מנוחת התושבים וכן למנוע מעשי ונדליזם.
יחד עם התופעות המוכרות של התגודדויות בני נוער בלילות, שפוגעות במנוחת השכנים בתקופת השביתה, נרשמת בד"כ עלייה במקרי הוונדליזם והשחתת רכוש ציבורי, שגוררת במקביל עלייה במספר התלונות שמגיעות אל המוקד העירוני. עיריית רמת השרון השקיעה עד כה מיליוני שקלים בחידוש כל הגנים והגינות הציבוריות, שכללו בין היתר הצבת מתקני שעשועים חדישים - הצבת השומרים בלילות, נועדה בין למנוע את מעשי הוונדליזם באותם גנים.
מנכ"ל העירייה הרצל נחום, הנחה את הגורמים המקצועיים להציג פתרונות וכחלק מהפקת לקחים מחופשות הקיץ הארוכות, גובשה תוכנית פעולה, לפיה הצבת השומרים בגנים, תמנע את ההפרעות לשכנים בשעות הלילה. מעבר לכך, כוח השיטור המשולב, בשיתוף מתנדבי "מושבה בטוחה" יגבירו את פעילותם בנקודות המפגש של בני הנוער, יפגינו נוכחות ביתר שאת בגנים ובגינות ובכך ימנעו את התופעות שצוינו.
ראש העירייה, איציק רוכברגר, ציין: "הצבת השומרים נועדה בראש ובראשונה לשמור על הילדים שלנו שיצאו לחופשת הקיץ ולהגביר את תחושת הביטחון בקרב ההורים. כמו כן, עיריית רמת השרון מחויבת לתת פתרונות לתושבים בכל הקשור לשמירה על שעות המנוחה בלילות. מבדיקה שערכה העירייה בשנים האחרונות עולה כי הצבת השומרים בלילות מורידה באופן דרמטי את מספר התלונות של התושבים המגיעות למוקד העירוני".
דובר העירייה גונן אליאסי הזכיר כי סגנית ראש העיר שירה אבין יחד עם הגורמים המקצועיים במערכת גיבשו תוכנית פעילויות פנאי ונופש גדושה ואטרקטיבית לבני הנוער – בכל לילה ובמשך כל זמן החופשה מהלימודים במטרה לתת פתרונות בילוי ופנאי, למנוע תופעות סיכון וכן למנוע התגודדויות של בני נוער מחוסר מעש
לרכישת מדיה (תמונות, וידאו ועוד) או להזמנת צלמים חייגו (24 שעות) 050-818-2424
למעלה
|